Volg ons

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Digital Sports Day   /  Uniek digitaal sportevent komt naar Antwerpen

Uniek digitaal sportevent komt naar Antwerpen

Razendsnel. Het tempo waarmee het digitaal landschap verandert en nieuwe ontwikkelingen en toepassingen zich aanbieden. Hoe moet je hier op inspelen? Waar liggen nieuwe kansen?

Op 16 oktober krijg je de antwoorden. Een uniek Nederlands concept komt overgewaaid naar België, Antwerpen. Het Bosuilstadion – den Bosuil – thuishaven van Royal Antwerp FC, een club die zijn plaats binnen een steeds innovatievere sportwereld wil innemen en een voortrekker wil zijn op het vlak van digitale toepassingen, is het perfecte decor voor de eerste Digital Sports Day België.

Dit kennisevenement brengt digitale experts en docenten samen. Krijg als professional binnen de sport inzichten in de laatste ontwikkelingen en verwacht hands-on tips die je kunt meenemen naar je organisatie.

“Sport en digitale ontwikkelingen gaan steeds meer hand in hand. Kijk maar hoe sportfans media consumeren en de nieuwe mogelijkheden om fans en actieve sporters via digitale platformen te verbinden.”

Sport en digitale ontwikkelingen gaan steeds meer hand in hand. Kijk maar hoe sportfans media consumeren en de nieuwe mogelijkheden om fans en actieve sporters via digitale platformen te verbinden. Nog nooit stonden fans zo dicht bij hun helden en hun team dankzij digitale tools en nieuwe technologieën. Live-evenementen worden complete immersive belevingen die geconsumeerd worden via talloze kanalen. De recreatieve sporter ontwikkelt zich eveneens snel op het digitaal terrein. Hij of zij beschikt over een reeks aan innovatieve apps die het sporten leuker en socialer maken.

Sport en digitale ontwikkelingen

Deze ontwikkelingen zorgen dat businessmodellen in de sport veranderen. En elk jaar breiden de mogelijkheden uit. Nog nooit werd er zoveel marketingdata van fans verzameld en concepten als fan first en personalisatie zijn niet meer weg te denken. Ook de snel ontwikkelende mogelijkheden voor live streaming scheppen een hele nieuwe omgeving en nieuwe kansen.

Op Digital Sports Day België wordt de unieke samenhang tussen content, media, rechten, sponsoring en digitale marketing uitgebreid behandeld. Doel van Digital Sports Day is deze kennis te delen en de deelnemers praktische toepassingen en kansen aan te reiken. Om dit nog scherper toe te spitsen op de individuele behoeften kunnen deelnemers een programma op maat samenstellen uit de expertsessies.

Belevenis economie

Het strategische belang van digitale ontwikkelingen is voor de sportsector – net als voor andere sectoren binnen onze samenleving – enorm groot. Anno 2018 is de consument onderdeel van een beleveniseconomie met verschillende partijen die concurreren om hun aandacht. Producten en diensten worden door de nieuwe digitale kennis succesvoller en zorgen dat sporters en sportfans nog intenser met hun sportvoorkeuren verbonden worden. Iedere sportorganisatie en sportprofessional heeft kansen om meerwaarde uit deze digitale ontwikkelingen te halen.

Op Digital Sports Day wordt ook aandacht besteed aan de meer fundamentele technologische ontwikkelingen die de komende drie tot vijf jaar markten gaan veranderen. Een actueel voorbeeld is de snelle opkomst van chatbots als vervanger van de apps op onze smartphones. Ook artificial intelligence gaat een grotere rol spelen binnen de sport.

Digital Sports Day is bedoeld voor iedere professional die met sport in aanraking komt en die de waarde van sport wil uitbouwen met behulp van nieuwe digitale inzichten. De dag is geschikt voor zowel kleine als grote organisaties. Het inhoudelijke programma en het netwerk van sprekers, experts en deelnemers maken van Digital Sports Day België een niet te missen event. Afspraak 16 oktober op den Bosuil!